Welkom

Welkom bij BusinessClub Walburgen.

Nieuws

Snelders Sport 40 Jaar!

16-05-2020

Snelders Sport bestaat 40 jaar.

Snelders Sport bestaat deze week 40 jaar!
We willen Richard en zijn hele team dan ook feliciteren met dit prachtige jubileum.
Snelders Sport is een begrip in de hele regio en is DE sport speciaalzaak.
Ze zijn gespecialiseerd in voetbal, tennis, hockey en individuele sporten zoals running en fitness.
Tevens kan men alle sportkleding bedrukken en verzorgen ze ook sportprijzen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 5 mensen, de tekst 'SPORT 2000 SNELDERS SPORT 30%'

Snelders Sport is geopend op 13 mei 1980 aan de Dorpsstraat in Elst. Marian Snelders startte de winkel in de voormalige elektrozaak van Hermsen. Het oppervlak van de winkel bedroeg op dat moment 52 vierkante meter. De openingshandeling werd verricht door Henk (Charly) Bosveld, oud-international en boegbeeld van onder andere Sparta en Vitesse.

Marian Snelders kreeg bij de start van Snelders Sport de broodnodige hulp en ondersteuning van haar echtgenoot Ben. De naam Ben Snelders is in de wijde regio rondom Elst zeer bekend. Hij was semi-prof bij Vitesse en AGOVV en trainde na zijn actieve loopbaan een keur aan amateur voetbalclubs in de omgeving.

In 1984 groeide Snelders Sport uit haar jasje. Marian en Ben Snelders konden het vloeroppervlak van de zuivelwinkel van buurman Kool aan Snelders Sport toevoegen. De heropening van de winkel werd verricht door Gerald Vanenburg, destijds speler bij Ajax.

 

ruud gullit 87
Ruud Gullit geflankeerd door Marian en Ben Snelders

Drie jaar later werd het vloeroppervlak van de andere buurman, GEWA Garage van de familie Wannet, eveneens aan Snelders Sport toegevoegd. Ben Snelders had inmiddels zijn baan bij Bruynzeel en zijn trainersschap er aan gegeven om de zaak samen met Marian verder te laten groeien. De medewerkers van het eerste uur waren Hans Kesseleer en Ank Heusinkveld. Hans Kesseleer werkt nog steeds bij Snelders Sport.

Na de twee uitbreidingen en diverse interne verbouwingen is Snelders Sport gegroeid tot een vloeroppervlak van 450 vierkante meter. In 2003 hebben Marian en Ben Snelders de zaak overgedragen aan zoon Richard en zijn echtgenote Ellen.

Snelders Sport heeft in haar bestaan een groot aantal bekende Nederlandse sporters naar Elst gehaald. Zo kwamen naast Henk (Charly) Bosveld en Gerald Vanenburg onder andere ook Ruud Gullit, Danny Blind, Gerard Nijboer, Rintje Ritsma en Jacco Eltingh en in een recenter verleden Theo Janssen naar de winkel in de Dorpsstraat.

uithangbord
Bekend gezicht: het bord aan de gevel
danny blind
Het team van Snelders Sport met Danny Blind
rintje ritsma 91
Ook Rintje Ritsma werd naar Elst gehaald


« terug naar overzicht