Welkom

Welkom bij BusinessClub Walburgen.

Nieuws

Bezoek Vitesse - NEC, groot succes.

10-04-2017

 

Op 2 april hebben we met 30 personen de wedstrijd Vitesse - NEC bezocht.

 

Nadat we ons hadden verzameld op sportpark Walburgen hebben we genoten van een kop koffie met gebak.

 

Daarna vertrokken met wat vertraging richting Gelredome.

Vitesse - NEC is niet zomaar een wedstrijd: de spanningen rondom de Gelderse derby lopen vooraf al vaak hoog op. Als iemand dat kan weten is het Navarone Foor, die begin dit seizoen Nijmegen verruilde voor Arnhem.

'Beste NEC-supporters, welkom in het mooiste stadion van Nederland', roept de stadionspeaker van Vitesse voor aanvang van het duel. Een hels fluitconcert vanuit het uitvak is zijn deel. De omroeper lacht provocerend. 'We gaan het op het veld uitvechten vanmiddag.

Van de onderlinge rivaliteit en vooraf opgebouwde spanning is op het veld voor rust niets te merken. Vitesse zoekt naar gaten in de hechte verdediging van NEC, die er niet zijn. Trainer Peter Hyballa heeft ervoor gekozen de boel dicht te gooien achterin. Met die tactiek lijkt hij het verschil in kwaliteit te kunnen verbloemen.

De verschillen op papier worden in de tweede helft pas zichtbaar op het veld als Vitesse de bezoekers met zijn eigen wapens bestrijdt: inzet en passie. Ricky van Wolfswinkel zet de thuisploeg vroeg na rust op voorsprong. De spits kopt raak uit een fraaie vrije trap van Lewis Baker, voor wie het geen verschil maakt of hij de bal met links of met rechts trapt.

Plots is er iets van een derbysfeer te proeven in het Gelredome. De Vitesse-supporters schrikken wakker, Hyballa gooit zijn verdedigende tactiek overboord en Foor krijgt bekers bier richting zich gegooid als hij voor het uitvak aanlegt voor een hoekschop.

Zijn ploeg komt via Ferdi Kadioglu knap op gelijke hoogte. De 17-jarige invaller dribbelt vanaf links naar binnen en schiet de bal rechts met uiterste precisie in de verre hoek. Daarmee is de geest definitief uit de fles. NEC is dichtbij een voorsprong. Hyballa stuitert van opwinding langs de lijn, terwijl Vitessetrainer Henk Fraser met de handen in de zakken ziet hoe zijn team de greep op de wedstrijd kwijtraakt.

Toch trekt Vitesse, dat op 30 april de bekerfinale speelt tegen AZ, vijf minuten voor tijd aan het langste eind als een NEC-speler hands maakt in het zestienmetergebied. Van Wolfswinkel benut de strafschop. De vreugde en ontlading op de tribune verraden het belang van de derby.« terug naar overzicht