Nieuws

In memoriam Piet Janssen

10-09-2016

In memoriam Piet Janssen

 

Gisteren bereikte ons het droevige bericht dat Piet Janssen, ons bestuurslid en erelid van vv de Bataven, op vrijdag 9 september is overleden. Piet is 74 jaar oud geworden. Piet wist sinds kort dat hij ongeneeslijk ziek was en zijn gezondheid ging de laatste tijd hard achteruit. Met het overlijden van Piet missen we een zeer betrokken verenigingsman die erg veel heeft betekend voor onze vereniging. Wij wensen Riky, kinderen en verdere familie veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.

Piet was nog maar net verhuisd van Deest naar Gendt, toen hij in 1970 besloot lid te worden van vv de Bataven. “Via een vereniging leer je de mensen in het dorp het beste kennen” zei Piet er achteraf over. Piet werd leider van het zesde en hij voelde zich al snel thuis bij de Bataven. In de jaren tachtig werd Piet gevraagd zitting te nemen in het bestuur. In de periode tussen 1987 en 1990 was Piet drie jaar voorzitter van onze vereniging en, in het seizoen 2009 – 2010, bijna een jaar interim voorzitter. Vanuit zijn eerste periode als voorzitter herinneren velen zich nog de legendarische oneliner van Piet: “Het gaat goed met de Bataven, het gaat uitstekend met de Bataven!”, waarmee hij het sportieve succes en de voorspoed van de Bataven destijds wist te duiden.

In zijn lange loopbaan bij de Bataven heeft Piet zich vooral bezig gehouden met supporterszaken en de sponsorcommissie. In de periode van 1992 tot heden was Piet voorzitter en boegbeeld van de Supportersvereniging. Piet had een uitgebreid netwerk en onderhield namens de vereniging de contacten met de lokale winkeliers en bedrijven. Als geen ander wist Piet zijn commerciële talent in te zetten bij het verkopen van reclameborden, het afsluiten van sponsorcontracten en het vullen van het programmaboekje met advertenties en elftalfoto’s. Als waardering voor zijn vele werk in het belang van de Bataven is Piet in 2015 ook benoemd tot erelid van de supportersvereniging.

Piet had ook goede contacten bij de KNVB en was op zondagochtend actief als bondscheidsrechter. Mede dankzij Piet komt de KNVB graag in Gendt voor het spelen van jeugdinterlands. Om als scheidsrechter fit te blijven liep Piet regelmatig zijn rondjes op veld 3. Op karakter heeft Piet dit volgehouden tot begin augustus van dit jaar. Door zijn slopende ziekte ging het daarna echt niet meer. De laatste weken stonden in het teken van het onvermijdelijke afscheid. In het bijzijn van zijn geliefden is Piet rustig ingeslapen. Piet was met hart en ziel een Batavier en we gaan hem ontzettend missen.

Namens het bestuur,

Wim Gelsing

Secretaris« terug naar overzicht