Nieuws

Schrijver en taalkundige Wim Daniƫls

13-12-2017

Stamppotbuffet en gastspreker Wim Daniëls.

Ondanks dat Vitesse de laatste groepswedstrijd thuis tegen Nice afhandelde waren er veel leden van de Business Club Walburgen op deze avond afgekomen met zeer tot de verbeelding sprekende schrijver en taalkundige, Wim Daniëls.

John Rütten opende deze avond met de mededeling dat vragen ook in Gendts dialect mochten worden gesteld omdat Wim Daniëls van alle markten thuis is.

Het buffet, verzorgd door onze sponsor, De Klok, had gretig aftrek en nadat alle magen gevuld waren, nam Wim Daniëls plaats op zijn praatstoel.

Dat hebben we geweten, in hoog tempo nam Wim ons mee vanuit zijn jeugd naar het heden en weer terug. Wat is de kracht van het woord, en alle woorden hebben maskers werd ons duidelijk.

Ook weten we nu wie “voorruitverwarming” heeft gemaakt (deze is voor de aanwezigen…); zijn vader.

Maar we weten ook waarom Smid de meest voorkomende naam in heel Europa en daarbuiten is. De smid stond ook aan de wieg van het woord “fiets”, maar dat is een te lang verhaal om te herhalen.  

Na meer dan een uur aan een stuk verhalen te hebben verteld over “woorden” nam Wim zijn alcoholvrij biertje en signeerde hij zijn boeken.

Hem dankend voor dit optreden met een fles Gendts goed werd de avond verder getypeerd door geamuseerde gesprekken tussen leden onderling. Iets dat we graag zien gebeuren op avonden zoals deze.

Op naar het volgende evenement; in maart/april.

De leden zullen hier weer via website en facebook op de hoogte worden gehouden.

Kijk voor de foto's hier.« terug naar overzicht